MaterieMusic

Passie voor Muziek

MaterieMusic Ria Janssen Dirigent/Arrangeur Zangcoach Workshops Agenda Contact

 

Dirigent / Arrangeur

Op dit moment ben ik werkzaam als dirigent bij een aantal koren.  

 

Ik noem hier: Cosi-Cantare

 

In 1983 ben ik begonnen als dirigent en heb sinds die tijd een diversiteit aan koren gehad. Het dirigentschap biedt mij de mogelijkheid om muzikale ideeĆ«n en inspiratie die ik heb, naar mijn eigen idee uit te werken. 

 

Dirigent

Dit gebeurt in de vorm van een arrangement. Ik geef er de voorkeur aan de arrangementen zelf te schrijven aangezien ze dan op het lijf geschreven zijn van het koor en dus uniek zijn. 

 

Belangrijk is voor mij dat door wekelijks repeteren een proces van saamhorigheid ontstaat waardoor het muziekstuk tot bloei komt.  

 

Mijn functie hierin is om de muziek zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen door middel van het werken aan intonatie, uitspraak, ademhaling, luisteren naar elkaar en samenzang. 

 

Dirigent / ArrangeurWanneer aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan is zangplezier een feit! Voor ieder nieuw koor geldt dat ik uitga van het bestaande repertoire om van daaruit, in overleg, een ontwikkeling te starten. 

 

Tevens stel ik mijn expertise graag ter beschikking voor bijvoorbeeld een workshop koorzang of voor het uitwerken en op maat maken van een arrangement. 

 

Het adviseren van (startende) collega-dirigenten is ook een onderdeel van mijn werkzaamheden. 

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op.